Audiu Flajt (Audia Flight) osnovali su 1996. godine Massimiliano Marzi i Andrea Nardini. Audia Flajt dizajnira i proizvodi u Italiji najfinije, visokokvalitetne, komponente za kućni audio.

Svi proizvodi Audie Flajt u potpunosti su ručno izrađeni u našem pogonu smeštenom u gradu Civitavecchia, u blizini Sredozemnog mora i oko 70 kilometara od Rima. Počevši od temeljnog uverenja da komponenta ne bi trebala menjati elektronski signal, Massimiliano i Andrea proveli su dve godine (1994-1996) na istraživanju i razvoju, koji će uskoro stvoriti osnov za njihovu kompaniju i komponente koje će iz nje uslediti.

Njihova obimna istraživanja ukazala su na to da tradicionalni pristup naponske povratne sprege kod dizajna kola, zbog njegove nemogućnosti rukovanja tranzijentima velike brzine i složenih opterećenja, za posledicu ima promenu elektronskog signala i na taj način unosi netačnosti. Zbog toga su započeli s dizajniranjem kola sa strujnom povratnom spregom. Ubrzo su otkrili da će njihov novi pristup dizajnu strujnog kola s povratnom spregom omogućiti i veću brzinu reakcije i bolju kontrolu opterećenja, čime se proizvodi i precizniji signal.

Tako su, integrišući, u svoju Audiu Flajt, dizajn strujne povratne sprege, Massimiliano i Andrea uspeli, konačno, postići svoj cilj da komponenta ne menja dolazni signal, i rođena je – Audia Flight!

1997. Audia Flajt je na tržište izbacila prvu verziju pojačala snage Flight 100.

Sa svojim jedinstvenim dizajnom hlađenja i izvanrednim performansama, Flight 100 je dobro prihvaćen od strane audiofilske štampe i potrošača. Ubrzo, nakon toga, Audia Flajt predstavila je Flight Pre predpojačalo i Flight 50 pojačalo snage, koji su to i potvrdili. Flajt Pre posebno je skrenuo pažnju svojim sofisticiranim dizajnom kućišta sa više sekcija. Flight Pre, takođe, imao je još jedno obeležje AudieFlajt: regulator (poten-ciometar) jačine zvuka sa konstantnom impedansom, za preciznu frekvenciju odgovora na svim jačinama zvuka.

2001. predstavljeno je prvo integralno pojačalo Audie Flajt, prikladno nazvano Flight One. Flajt One objedinio je mnoge dizajne koji se nalaze se pojačalima Flajt Pre, Flajt 50 i Flajt 100, kako bi se postigao vrhunski kvalitet zvuka Audie Flajt i u pojedinačnoj komponenti. I, kod potrošačko-elektronskog tržišta, koje je u to vreme bilo u trendu ka 5.1 višekanalnim kućnim bioskopima i audio sistemima, Flajt One imao je poseban ulaz za više-kanalne procesore, kao i idealno trokanalno pojačalo pod nazivom Flajt 3.100.

Počevši od prvog proizvoda, misija Audie Flajt bila je vrlo jasna: proizvodi koji rezultiraju sinergijom sofisticira-nog, originalnog dizajna kola i italijanskog stila. Takve kreacije, moglo bi se reći, izražavaju italijansku kulturu: umetnost i ručni rad. Umetnost kao način kojim se prenose osećaji i, ručni rad, kao što je sposobnost stvaranja lepih predmeta. Zvuk, „duša“ proizvoda, ogledalo je kulture, ne samo svojom visokom tehnologijom istraživanja, već i kulture i života u Italiji.

Danas je rezultat ove italijanske sinergije porodica Audia Flajt proizvoda, koja uključuje proverenu i klasičnu seriju Classic Series, Three S Series, nova visoko vredna FLS series i vodeća Strumento Series.

Iako zbir svih iskustava u Audia Flajtu ulazi u svaki proizvod koji se izradi, Strumento predstavlja perjanicu I rezultat dugogodišnjeg istraživanja i razvoja, koji dovodi do vrhunski usavršenog dizajna kola i perfektnog dizajna kućišta.

AUDIA Flight Strumento br. 8 su vodeća mono blok pojačala, koja koriste inercijski sistem mehaničkog razdvajanja transformatora. Posle toliko slušanja i testiranja da bismo razvili STRUMENTO br. 4, ponovo počinjemo da razvijamo status umetnosti monoblokova. STRUMENTO n° 8 je pojačalo snage bez premca gde su brzina, snaga, sposobnost upravljanja i sposobnost kontrole, elementi blizu savršenstva.

Potpuno izbalansirano kolo, visoko odabrane komponente, 48 uređaja za napajanje, napajanje izgrađeno sa izuzetno niskom impedansom, kondenzatori kompjuterskog kvaliteta (217.000µF samo na glavnim dobavljačima napajanja), 12 izvora napajanja, specijalne ploče za štampanje sa ekstra visokom površinom bakra, bakarne šipke, specijalni audio transformatori od 3000VA sa duplim štitom, ultra brzi ispravljači, 500Vrms na 8ohm izlazne snage, su samo neki od glavnih elemenata koji će vam pružiti najbolje i emocionalno iskustvo u pogledu reprodukcije.

Pored toga, STRUMENTO br. 8 ima inercijski sistem mehaničkog razdvajanja transformatora, kako bi se eliminisale mehaničke vibracije u pojačalu. STRUMENTO n° 8 je savršen uređaj za pojačavanje muzičkog signala sa najboljom preciznošću, energijom i brzinom (propusni opseg veći od 1,3MHz) i najboljim upravljanjem bilo kog sistema zvučnika.

STRUMENTO n° 4 je pojačalo snage bez premca gde su brzina, snaga, sposobnost upravljanja i sposobnost kontrole, elementi blizu savršenstva.

Potpuno izbalansirano kolo, visoko odabrane komponente, 48 uređaja za napajanje, napajanje izrađeno sa izuzetno niskom impedansom, kondenzatori računarskog kvaliteta (320.000µF samo na glavnim dobavljačima napajanja), 12 izvora napajanja, specijalne ploče za štampanje sa ekstra visokom površinom bakra, bakarne šipke, specijalni audio transformatori od 3000VA sa duplim štitom, ultra brzi ispravljači, 200Vrms na 8ohm izlazne snage, su samo neki od glavnih elemenata koji će vam pružiti najbolje i emocionalno iskustvo u pogledu reprodukcije.

STRUMENTO N°4 je savršen uređaj za pojačavanje muzičkog signala sa najboljom preciznošću, energijom i brzinom (propusni opseg veći od 1,3MHz) i najboljim upravljanjem bilo kog sistema zvučnika.

STRUMENTO N°1 je pretpojačalo bez premca, gde su ultra niski šum, brzina i sposobnost kontrole, elementi blizu savršenstva.

Potpuno izbalansirano kolo, visoko odabrane komponente, napajanje izgrađeno sa izuzetno niskom impedansom, kondenzatori kompjuterskog kvaliteta (60.000µF samo na glavnim dobavljačima napajanja), 8 izvora napajanja, specijalne ploče za štampanje sa ekstra visokom površinom bakra, bakarne šipke, specijalni audio transformatori, ultra brzi ispravljači, samo su neki od glavnih elemenata.

Za kontrolu jačine zvuka, koja takođe kontroliše balans pretpojačala, koristimo samo visoko precizne, niskošumne otpornike, od metalne folije, sa tolerancijom od 0,1%, komutirane visokokvalitetnim relejima.
Ova potpuno nova kontrola jačine zvuka ima konstantnu impedansu i potpuno je utišana tokom komutacije, bez zvukova kliktanja.

STRUMENTO N°1 je savršen uređaj za prenos signala do pojačivača snage sa najboljom preciznošću, energijom i brzinom (propusni opseg veći od 1,5MHz).

Dostupne su i modularne sistemske kartice za fono ulaze, SPDIF – USB 192kHz/32bits ulaze, analogne nebalansirane i balansirane ulaze i drugo.

Posle 2 godine razvoja Audia Flight sa ponosom predstavlja svoje novo fono pretpojačalo. Odvojeno napajanje, namenske ulazne ploče pretpojačala, visoko pojačanje (74dB u njegovom maksimalnom izboru), niska buka, samo su neke od njegovih karakteristika. Naravno, odvojeno napajanje je bilo pravi izbor za poboljšanje štita pretpojačala i smanjenje vibracija i rezonancije transformatora na nulu.

Napajanje
Za dobre performanse, potrebno je veoma dobro napravljeno napajanje. Na našem fono pretpojačalu, napajanje je odvojeno od šasije pretpojačala. Toroidni transformator od 50VA snabdeva analogne stepene. Na njemu je postavljeno prvo napajanje (+/- 38V).
Unutar odvojenog napajanja nalazi se i toroidni transformator od 15VA, za napajanje releja i logičke kontrole. Memorija skladišti sav napravljen izbor. Za primanje komandi, sa dugmeta šasije pretpojačala bez električnih priključaka, koristi se nekoliko opto-izolatora.

Preamp
Audia Phono pretpojačalo je zasnovano na našoj trenutnoj filozofiji povratnih informacija; ulazne ploče pretpojačala su različite, za MM ili MC kertridže, jer MM ili MC kertridži imaju različite električne karakteristike.
MC ulazna ploča pretpojačala ima pojačanje od 60 dB. To je tranzistorsko ulazno pretpojačalo, sa ultra niskim šumom i vrlo niskim ofset izlazom.

MM ulazna ploča pretpojačala ima pojačanje od 40 dB. To je ulazni stepen diferencijalnog tranzistora, sa veoma niskim šumom i vrlo malim izlazom. Na obe ulazne ploče izbor impedanse je veoma blizak ulaznom stepenu i napravljen je od profesionalnih zlatnih džampera. Posle prve faze pojačanja, tu je selektor ulaza, napravljen sa zlatnim kontaktnim relejima. Prateći signal, dolazi RIAA filter, koji je napravljen u pasivnoj konfiguraciji. RIAA filter je napravljen od 1% polipropilena i polistirenskih kondenzatora. U ovom trenutku moguće je izabrati i podzvučni IEC filter.

Druga izlazna faza pojačanja je napravljena bez poslednjeg izdanja trenutne povratne informacije. Modul, nazvan MCF NG1, kompletno je redizajniran, ima poboljšanu buku, kao i brzinu.

Na drugom stepenu pojačanja moguće je promeniti pojačanje, sa 24dB na 34dB. Druga faza pojačanja takođe ima XLR balansirani izlaz. Mono selektor može biti važan element u postizanju najboljeg zvuka, puštanju mono ploče i korišćenju stereo kertridža na gramofonu. Naš mono selektor sabira levi i desni kanal zajedno na isti način kao i mono kertridž i obezbediće mnogo bolje zvučne performanse. Na šasiji pretpojačala nalazi se niskošumno mosfet napajanje (+/-28V) za i drugo napajanje (+/-15V), tako da, ukupno, postoji šest izvora napajanja. Na ploči pretpojačala nalazi se offset zaštita; u slučaju da na izlazu postoji DC offset napon, jedinica će preći u zaštitu, čuvajući jedinicu i sve jedinice povezane na nju. Moguće je naručiti Audia Phono pretpojačalo sa željenom pločom za pojačanje ulaza (MM i MC, ili dva MM ulaza, ili dva MC ulaza).
Štaviše, moguće je promeniti ulaznu ploču drugog ulaza po drugi put.

FLS10 je savršen izbor za hi-end integralano pojačalo. Srce FLS10 je FLS4 pojačalo snage. U stvari, pojačalo snage FLS10 koristi istu tehnologiju kao i FLS4 pojačalo, gde su brzina, snaga, sposobnost upravljanja i sposobnost kontrole svih elemenata, blizu savršenstva.

Potpuno izbalansirano kolo, visoko odabrane komponente, 32 uređaja za napajanje, napajanje izgra-đeno sa izuzetno niskom impedansom, visokokvalitetni kondenzatori (288.000µF samo kod glavnih izvora napajanja), 12 izvora napajanja, specijalne ploče za štampanje sa ekstra visokom površinom bakra, 2000VA toroidni, oklopljeni, audio transformator, 200Vrms na 8ohm izlazne snage, su samo neki od glavnih elemenata koji će vam pružiti najbolje, i emocionalno, iskustvo u smislu reprodukcije.

Takođe je pogodan za manje efikasne, kritične impedanse i sisteme zvučnika sa niskim omom, do 2 Ω.

Sekcija za pretpojačavanje je pun balans, sa vrhunskom kontrolom jačine zvuka u dual mono konfiguraciji, XLR i RCA izlazima, REC. RCA (fiksni nivo) izlazom, tri RCA ulaza I dva XLR ulaza.

Svi ulazi se mogu aktivirati ili deaktivirati, pojačanje se može podesiti (+/- 6dB), svi ulazni nazivi se mogu preimenovati.
Šasija je od potpuno brušenog aluminijuma, ugravirani logo „Audia Flight“ na gornjem poklopcu, jedan aluminijumski daljinski upravljač brušen i anodiziran, OLED plavi ekran, samo su neki od Hi-END detalja.

FLS 9 je naša najnovija kreacija za hi-end integrisano pojačalo. Sa FLS 1 deli potpuno iste balansirane stage boards pretpojačala. Kanali za napajanje koriste 12 visoko odabranih uređaja za napajanje, 8 strujnih kola sa izuzetno niskom impedansom i vrlo niskim šumom, visokokvalitetne kondenzatore (120.000 μF), specijalne štampane ploče sa ekstra debelim slojem bakra, 1000VA zaštićen audio toroidni transformator. Izlazna snaga od 150 Vrms (8 oma) prati hvaljenu Audia Flight tradiciju brzine, snage, sposobnosti upravljanja i sposobnosti kontrole. FL 9 je takođe pogodan za manje efikasne, kritične po impedansi (do 2 oma) sisteme zvučnika.

Aluminijumsko kućište, sa ugraviranim Audia Flight logom na gornjem poklopcu i čvrsti aluminijumski glodani daljinski upravljač, su brušeni i eloksirani. Moguće je instalirati dve opcione kartice, plug and play, veoma jednostavne za instaliranje, u odvojene slotove (otvore) koji su dostupni spolja.

FLS 9 je dostupan u srebrnoj i crnoj boji.

FLS4 je pojačalo snage bez premca, gde su brzina, snaga, sposobnost upravljanja i sposobnost kontrole svih elementa blizu savršenstva. Potpuno izbalansirano kolo, najkvalitetnije odabrane komponente, 32 uređaja za napajanje, napajanje izgrađeno sa izuzetno niskom impedansom, visokokvalitetni kondenzatori (288.000μF samo na glavnim izvorima napajanja), 12 izvora napajanja, specijalne štampane ploče sa izuzetno kvalitetnom bakarnom površinom, 2000VA oklopljeni audio transformatori, 200Vrms na 8ohm izlazne snage, ovo su samo neki od glavnih elemenata koji pružaju najbolje i emocionalno audio iskustvo. Takođe je pogodan za manje efikasne, kritične impedanse i sisteme zvučnika sa niskim omom do 2 Ω.

Dvostruki izlazni konektori za zvučnike, balansirani ulaz (XLR) i nebalansirani ulaz (RCA), šasija od potpuno brušenog aluminijuma, ugravirani logo „Audia Flight“ na gornjem poklopcu, dakle, vidi se da je posvećena velika pažnja detaljima. FLS4 je savršen uređaj za pojačavanje muzičkog signala sa najboljom preciznošću, energijom, brzinom (propusni opseg je veći od 1MHz) i sposobnošću pokretanja bilo kog sistema zvučnika.

FLS1 je balansirano stereo pretpojačalo koje je strpljivo dizajnirano sa namerom da bude jedna od najboljih dostupnih komponenti i sposobna da pokrene bilo koje pojačalo snage na današnjem tržištu. Ova ambicija je, naravno, iziskivalo sav know-how brenda i zahtevala vernost principima najrazvijenijih, primenu najmoćnijih tehnika i korišćenje najboljih komponenti.

Njegova proizvodnja ne trpi nikakve kompromise, napravljena je sa izuzetnom pažnjom i brigom. FLS1 je pretpojačalo bez premca u svojoj kategoriji, gde su brzina, sposobnost upravljanja i sposobnost kontrole, elementi blizu savršenstva. Takođe, pravo pojačalo snage za slušalice koje koristi Audia Flight tehnologiju, obezbeđuje vašim slušalicama savršeno i opušteno slušanje muzike. Izlazna snaga je 12 Vrms na 8 oma, tako da je u stanju da pokreće bilo koju vrstu slušalica sa savršenom kontrolom i velikom strujom. Možete biti sigurni da imate uređaj koji će vam služiti, i pružiti vam, samo, mnogo godina muzičkog uživanja. Takođe, FLS1 balansirano stereo pretpojačalo je veoma fleksibilno; moguće je instalirati nekoliko opcionih ploča uključujući phono, DAC, analogni ulaz i još mnogo toga.

Nakon velikog iskustva sa Flight Three, kao i sa linijom Strumento, Audia Flight sa ponosom predstavlja Flight Three S integrisano pojačalo. To je neverovatna komponenta, gde je svaki mali detalj pažljivo osmišljen za diskriminisane vrhunske audio entuzijaste, a opet nudi izuzetno visoku vrednost. Da vam se zahvalimo i na opcionom USB 24bit 192KHz DAC konverteru i opcionoj MC / MM fono ploči, Audia Flight Three S je investicija za godine koje dolaze!

Izlaz za slušalice daće vam priliku da slušate svoju muziku I sa slušalicama! Prednja ploča, dugme i daljinski upravljač su remek-delo napravljeno od čvrstog aluminijuma. Selektor ulaza omogućava korisniku da izabere između četiri nebalansirana i jednog balansiranog ulaza, sa zatvorenim relejima u inertnoj atmosferi i zlatnim terminisanjem. Logičko upravljanje, sa nezavisnim toroidnim transformatorom, kao u našoj filozofiji, nezavisno je od analognog dela i povezano je samo foto-spojnicima.

Funkcija bajpasa, koja se bira daljinskim upravljačem, omogućava korisniku da pretvori Flight Three S u pojačalo snage preko određenog ulaza. Možete uključiti pojačalo u višekanalni sistem, kao pojačalo za prednje zvučnike, dok koristite iste zvučnike za dvokanalno slušanje sa stereo izvorima, povezanim na pojačalo. Rec. ulaz, monitor i izlaz za pretpojačalo, postižu punu fleksibilnost za ovo Hi-End integrisano pojačalo.

Dva pojačala od 100Vrms sa toroidnim transformatorom od 600VA, dual mono dizajn, strujna povratna sprega i sofisticirani deo pretpojačala, omogućavaju zadivljujuću zvučnu sliku zaista vrhunskog sistema, sa dubokim i neverovatnom kontrolom basa.
Osam stabilizovanih izvora napajanja daje energiju svim stepenovima do drajvera i četiri hi-strujna napajanja (72000µF) samo za izlazne stepene i 13200µF ukupnih kondenzatora za stabilizovano napajanje, za napajanje stepena pojačanja do tranzistora drajvera.

Veliki ekran će vas obavestiti o izboru ulaza i glavnim setovima dok ih izaberete. Štaviše, ALPS plavi potenciometar, funkcija isključivanja zvuka sa memorijom, aluminijumski daljinski upravljač sa potpunom kontrolom I, opciona, interna MC / MM fono ploča i interna USB 24bit 192KHz DAC konverter ploča, su samo neke od karakteristika ovog neverovatnog Hi-End integrisanog pojačala 100% proizvedenog u Italiji.

Audia Flight predstavlja FL CD Three S, potpuno novi razvojni CD plejer za ljubitelje zaista dobre muzike. Počevši od elegantnog italijanskog eksterijera, FL CD Three S ima čvrsto kućište sa istaknutim aluminijumskim (10 mm) prednjim panelom. U ruci ćete, takođe, naći kompaktan, ergonomski daljinski upravljač isklesan od čvrstog aluminijuma. Veliki, plavi OLED ekran će vas informisati o svim informacijama koje su vam potrebne.

Nova jedinica koristi CD-drajv koji je optimizovan za jednu brzinu reprodukcije, a ne samo još jedan računarski disk. Takođe koristi dva AKM4493EK 32-bitna DAC-a sa tehnologijom „baršunastog zvuka“ (jedan po kanalu). Pored toga, Audia Flight nudi izbor od, ne manje, od šest digitalnih filtera, a jedan od njih je modernizovana verzija legendarnog Audia Flight filtera u originalnom Flight CD1. Audia Flight koristi dva potpuno odvojena toroidna transformatora za analogno (58VA) i digitalno (36VA) kolo.

Za razliku od većine proizvođača, analogni izlazni deo DAC-a takođe se napaja iz analognog napajanja. Izlazni deo je, u Audia Flight stilu, tehnologija diskretne strujne povratne sprege A klase, i prirodno je jedinica potpuno izbalansirana, tako da su dostupni balansirani i nebalansirani analogni izlazi. Dostupan je i digitalni izlaz. Kao posebna opcija, dostupna je ulazna kartica sa pet digitalnih ulaza (2k Opto, 1k AES/EBU, 1k Coak, 1k USB) i može se lako naknadno ugraditi.

USB ulaz omogućava 32/384 PCM i DSD 512 i na taj način čini jedinicu otpornom na budućnost kao samostalni DAC. Svi digitalni ulazi su izolovani, kako bi se sprečio bilo kakav šum iz digitalnih izvora. Svi digitalni ulazi su opciono pojačani do 32 bita 768 KHz. 100% proizvedeno u Italiji.