Jedna od vodećih svetskih proizvođača specijalizovanih otpornika, kalemova i kondenzatora.

Danska firma Jantzen Audio je jedna od vodećih svetskih proizvođača specijalizovanih otpornika, kalemova i kondenzatora. Dugo se smatralo, da su skretnički kondenzatori, kalemovi i induktori, izbor vrhunskih evropskih proizvođača zvučnika.

Jantzen Audio Capacitors – kondenzatori

Jantzen koristi mašinu visoke tenzije da namota sve svoje elektrolitičke kondenzatore, čime se proizvode vrlo čvrsto namotani kondenzatori. Kao rezultat, oni nude neverovatno niske unutrašnje vibracije i održavaju mikrofoniju na što je nižem, mogućem, nivou. Imaju toleranciju od 3%, i imaju izvode od bakra visokog kvaliteta. Završni sloj je omotač od trake, otporne na vatru, a krajevi kond. su zapečaćeni smolom radi zaštite od vlage. Još jedna ključna karakteristika je, da im nije potrebno prethodno starenje, tako da nije potrebno dugotrajno sagorevanje. U Ras Audio-u nudimo pet linija kondenzatora iz Jantzen Audio-a:

Jantzen Audio Cross Cap

Cross Cap, početni MKP kondenzator, ima najbolji zvučni kvalitet i najbolju električnu posebnost, u svojoj cenovnoj klasi. Ovi film/folija kondenzatori, koriste visokokvalitetnu foliju, proizvedenu i metalizovanu u EU. Ne prave neprijatne distorzije na zvuku, i ne „boje“ zvuk.

Janzen Audio Standard Z-Cap

Svi Jantzen Audio Z-Caps su punjeni azotom, što znači da dobijate više folije po kondenzatoru i nema rizika od isparavanja do kojeg može doći u kondenzatorima punjenim uljem/dielektričnim fluidom. Ono što ove kondenzatore izdvaja od ostalih su kvalitetnija metalizovana PP folija nemačke proizvodnje, i PCCOCC olovne žice.

Jantzen Audio Superior Z-Cap

Sa Superior Z-Cap-om, čak se i najfinije nijanse mogu čuti. Zvuk nikada ne prelazi ivice, i odlikuje se zaista vrhunskom prirodnošću, sa donekle svetlim vrhom. Veoma se preporučuje za upotrebu kao visokotonski kondenzator visokog kvaliteta, ili kao kond. za spajanje u pojačalu.

Janzen Audio Premium ELKO

Premium ELKO su napravljeni od glatke folije kako bi se omogućilo manje gubitaka i ponudile bolje performanse i zvuk audio aplikacija. Elektrolitički kondenzatori su male veličine i nude dobre performanse na skretnicama, gde je veličina važan faktor. Ovi kondenzatori su posebno odlični za bas deo skretnice, zbog razumne cene u visokim vrednostima kapacitivnosti, u poređenju sa MKT ili MKP kondenzatorima.

Jantzen Audio Alumen Z-Cap

Alumen Z-Cap (kondenzatori od čiste aluminijumske folije) je specijalno dizajniran za visokotonce i srednji deo skretnica, za pasivne hi-fi zvučnike. Poboljšane performanse transparentnosti ovog novog kond., su na istom visokom nivou kao i naš Silver Gold Z-Cap, ali sa nešto mekšim prisustvom tonova i manje svetline/sjaja/odsjaja u poređenju sa njima.

Jantzen Audio Resistors – otpornici

Nudimo dve linije Jantzen otpornika. Superres otpornici od 5 W i 10 W. Dolaze sa širokim opsegom vrednosti od 0,10 Ω.

Jantzen Audio Superes

5 W i 10 W, su visokokvalitetni žičani otpornici, sa keramičkim jezgrom od 5 ili 10 W. Sa niskom specifikacijom buke i tolerancijom od 1%, oni su odličan otpornik za nadogradnju skretnica.

Jantzen Audio Coils – kalemovi

Ras Audio nudi viši opseg Jantzen kalemova. Poznati su među audio stručnjacima po visokokvalitetnim materijalima i razumnim cenama, nudimo pet serija bakarnih folija.

Janzen Audio Air Core Coils

Proizvedeni korišćenjem visokokvalitetnih materijala za audiofile, ovi induktori su savršen izbor za upotrebu u pasivnim crossover mrežama. Idealan materijal jezgra za zavojnice je vazduh. Zavojnice sa vazdušnim jezgrom su, iz fizičkih razloga, superiornije od svih kalemova sa metalnim jezgrom, zbog daleko preciznije reprodukcije impulsa, i kada je u pitanju sloboda od izobličenja. Jentzen-ovi vazdušni namotaji su napravljeni od bakarne žice visoke čistoće, „pečene“ u savršeni oblik, da bi se stvorio induktor bez izobličenja za sve audio aplikacije.

Janzen Audio Litz Wire Wax Coil

Litz Vire Vax Coil je jedina Litz žica impregnirana voskom na tržištu. Prednost Litz Vire Coils je u tome, što imaju mnoge prednosti induktora na bazi folije, ali su manje veličine. Takođe, imali su i nižu cenu u poređenju sa induktorima na bazi folije. U zavisnosti od specifičnog dizajna skretnice, ovi Litz žičani namotaji mogu biti dobra zamena za induktore na bazi folije. Litz žica omogućava induktorima da imaju smanjen efekat kože i smanjen otpor, dakle, veći je kapacitet sistema da reprodukuje glasan zvuk bez izobličenja. Impregnacija voskom drži namotaje na mestu i eliminiše izobličenja i mikrofonski efekat. Litz Vire Vax Coil nudi poboljšani kapacitet sistema, i bolju (veću) površinu za putovanje elektrona (u poređenju sa standardnim tipom jednožičnih induktora).

Jantzen Audio Wax Coil

Vax Coil je viši nivo inovacije za induktore audio kvaliteta, na bazi folije. To je folijski induktor visokih performansi koji nudi poboljšano rukovanje snagom i veći kapacitet sistema da reprodukuje glasan zvuk bez izobličenja. Impregnacija voskom osigurava integritet bakarne folije i namotaja, sa visokim performansama, decenijama. Koristeći čistu bakarnu foliju, Jantzen je obezbedio bolju površinu za putovanje elektrona i veće smanjenje izobličenja od induktora sa jednom žicom. Vax Coil je dalji razvoj Cross Coil-a, koji koristi impregnaciju voskom da dodatno obezbedi zategnutost namotaja. Izolacija koja se koristi za Vax Coils, sastoji se od specijalno proizvedenog tipa papira, a zatim je ceo namotaj impregniran jedinstvenim parafinskim voskom, specijalno razvijenim za Jantzen Audio. Vrhunski u odnosu na prirodne voskove, ovaj specijalni parafinski vosak osigurava da nema vazdušnih džepova zarobljenih u vosku i ima veću temperaturnu toleranciju u poređenju sa pčelinjim voskom.

Janzen Audio C-Coil

C-coil je namotan oko toroidnog sendvič jezgra, i ima izuzetno nizak otpor i može da prebaci veliku količinu snage bez pregrevanja.

Janzen Audio Iron Core Coil With Discs

Bakarna žica visoke čistoće, namotana je oko permitskog jezgra + diskovi. Ekstremno nizak DCR, ne menja kontrolu faktora prigušenja (damping factor) i ne povećava gubitak efikasnosti. Materijal neferitnog jezgra/diska, obezbedjuje znatno nižu histerezu od kalemova sa feritnim jezgrom, istovremeno dostavljajući veću snagu. Generalno se preporučuje, samo za bas i srednji deo na skretnici.